3 Istinite činjenice o životu

3 istinite činjenice o životu

 1. Krenite za svojim snovima, jer ćete ih samo na taj način ostvariti.
  Samo ste vi odgovorni za svoje snove i njihovo eventualno ostvarenje. Birajte ih kroz svoja interesovanja, hobije, strasti, ili kroz ono što vašu pažnju zaokuplja. Budite fokusirani, uporni, istrajni i idite malim koracima. Zamislite sliku ispred sebe u vidu stotinu stepenica na koje se morate popeti. Idite stepenik po stepenik. Nakon par pređenih stepenica, stvarajte u svojoj glavi širu sliku o tome što želite postići. Ako propuštamo dešavanja oko sebe, izbjegavamo povezivanje u svakom smislu, ne govorimo o tome, onda to jednostavno ne dobijamo. U sebi moramo tragati za onim, u čemu i o čemu se osjećamo dobro u vlastitoj koži. Nikada se nemojte kajati za nešto što niste ostvarili ili ste bili uplašeni da to ostvarite. Uvijek postoji još prilika. Budite hrabri u svemu što radite.
 2. Pitajte, jer u protivnom odgovor je ne.
  Mnogi od nas (da ne kažemo svi) smo bili u situacijama, kada smo propustili pitati nešto što nas je interesovalo ili se u tom momentu, jednostavno nismo znali izraziti. Ne možemo reći da nešto nismo uradili ili da nas sreća zaobilazi, a da nismo ni probali. Izražavajte svoje želje kada god ste u prilici, poduzimajte akciju, kada god ste u prilici i pokušavajte iskoristiti svaku situaciju koja vam se nametne kada god ste u prilici. I neuspjeh je uspjeh. Ako ne poduzimate akciju, ili samo sjedite i kukate o sebi i svojoj sudbini, odgovor će stalno biti NE. Nemojte zahtijevati, nego smisleno postavljajte pitanja i razmišljajte o suštini onoga, što vama treba. I kada pitate, budite UVIJEK ljubazni i kulturni.
 3. Koračajte naprijed, da ne biste stalno tapkali na jednom mjestu.
  Da bi svako ljudsko biće napredovalo na ličnom ili kolektivnom polju, potrebno je koračati naprijed. Samo društvo nas zadržava u oblicima svakodnevnog života, koji vremenom postaju jednolični i čini nam se da svaki dan nalikuje jedan drugom ko jaje jajetu. Kada radite, makar i malim koracima na ostvarenju vaše sreće, iako to ne znate, vi ste uvijek u nekoj vrsti kretanja. Neprimjetnih. Zamislite što je ono, što je za vas najidelanije, najnevjerovatnije, zamislite o životu kojim biste voljeli živjeti. I krećite se ka tome. Za početak, makar u mislima, vrlo brzo ćete uvidjeti da vas sam život navodi ka tome. Posmatrajte sebe iz perspektive druge osobe. Kao neko drugi, neutralan i objektivan, sagledajte svoj život i probleme koje imate, pokušajte otkriti uzrok istih. Što vas drži na jednom mjestu, a što je potrebno da krenete dalje. Usmjerite svoje misli na ono što bi vam pomoglo da idete dalje, i razmišljate stalno o tome, i uvidjećete da zaista idete dalje, makar malim koracima. I uvijek slušajte sebe.

  31032012023

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s