Plantaža „Majka Bisera“ (Ilijaš, Kanton Sarajevo)

Prodaja „Američkih Borovnica“ u Kantonu Sarajevo

Predstavljamo vam plantažu „Majka Bisera“ koja se nalazi u Ilijašu, nadomak Sarajeva i bave se uzgojem i prodajom visokocijenjenih “AMERIČKIH BOROVNICA”, za Kanton Sarajevo i uže okruženje. Plantaža je smještena u u potpunoj prirodi u selu Gajine na Nišičkoj visoravni i jedna je od rijetkih u regiji, koja proizvodi ovu veoma zdravu kulturu i donosi svježe ubrane plodove na vašu kućnu adresu.

Ljubazni domaćini pozivaju sve zainteresirane da dođu i uvjere se sami o načinu uzgoja biljaka i uz laganu šetnju, uberu svoju porciju zdravih borovnica.Zdrava ishrana je bitna za nas i našu okolinu. Dajmo prirodi i zdravoj ishrani šansu i uživajmo u njenim plodovima.

Adresa Plantaže „Majka Bisera“:

Gajine, 71 380 Ilijaš

Tel. 060 31 88 184

Facebook: Prodaja “Američkih Borovnica”

www.borovnice.ba

Zašto trebamo jesti „Američke Borovnice“

  1. Jer smanjuju rizik od raka-borovnice napadaju radikale, koji uzrokuju rak, i spriječavaju formiranje ćelija raka. Stručnjaci tvrde da mogu poslužiti i kao terapija u ranoj fazi raka prostate.
  2. Američke borovnice sadrže vitamin C-konzumiranjem ovog vitamina jačamo svoj imunitet, smanjujući rizik od razvoja različitih očnih bolesti i oštećenja optičkog nerva.
  3. Regulišu nivo šećera u krvi-svi koji imaju dijabetes tipa 2, imaju poteškoće s regulisanjem nivoa šećera u krvi. Istraživanja pokazuju da konzumacija borovnica pomaže pacijentima, da regulišu nivo šećera u krvi.
  4. Naš mozak bolje radi-američke borovnice pomažu moždane funkcije. Odrasle osobe, koje jedu borovnice, imaju bolje rezultate na testovima, kojima se provjerava naše pamćenje.
  5. Regulišu rad urinarnoga trakta i spriječavaju pojavu infekcija, uzrokovanih bakterijama- borovnice sadrže spojeve, koji zadržavaju bakterije na zidovima mokraćnog mjehura. Ljekari preporučuju svima, koji imaju neki vid poremećaja urinarnoga trakta, da što češće, konzumiraju borovnice.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s