Muzej Iluzija u Zagrebu

Od 24.06.2015, Zagreb je bogatiji za još jedan muzej, pod nazivom Muzej Iluzija, koji je za svoje posjetitelje otvorio vrata na adresi Ilica 72.Muzej Iluzija posjeduje najveću zbirku holograma u ovom djelu Europe, i s preko 70 različitih eksponata, svoje posjetitelje oduševljava, iznenađuje, ali i zbunjuje. Ovdje iluziju možete doživjeti na potpuno nov i drugačiji način. Eksponati zanimljivih naziva kao što su ‘Šuplje lice Alberta Einsteina’, ‘Glava na pladnju’, ‘Rupa bez dna’ i dr. dočarat će vam što sve naš mozak može, kada se nađe u specifičnim situacijama, gdje mu je iluzija jedina opcija.  Iluziju ćete dođivjeti kroz instalacije, slike, no i kroz sobe.

Iluzija

Muzej ima i beskrajnu sobu-sobu ogledala. Paravani i ogledala su postavljeni naizmjenično u punoj visini zidova, što posjetitelju kroz kretanje prostorom stvara iluziju beskonačnosti sobe. Ovdje možete da se odupirete gravitaciji u kosoj sobi, kako se osoba s kojom ste došli odjednom smanjuje ili povećava, možete stvarno da vidite rupu bez dna ili kako poslužujete nečiju glavu na pladnju!

Options

Muzej ima i odlični didaktički sadržaj za najmlađe. Pametna igraonica u kojoj se posjetitelji svih dobi mogu igrati, natjecati i učiti. Igraonica potiče učenje i zabavu kroz ‘Dilemma games’ koncept, drvene zagonetke i igre koje potiču kognitivne sposobnosti te igraonicu pretvaraju u pravi fitness centar za mozak. Najmlađi posjetitelji mogu na taj naučiti kako pristupiti problemima te kako donositi bolje odluke. ‘Dilemma games’ dostupne su i u muzejskoj trgovini.

Detaljnije informacije o muzeju i svim muzejskim aktivnostima možete naći na web stranici, ili Facebook stranici muzeja.

Options

Adresa Muzeja:

Ilica 72, 10000 Zagreb, Hrvatska,

Tel. +385 1 7999 609

info@muzejiluzija.hr

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s