5 PAMETNIH TRIKOVA O FACEBOOKU KOJE BISTE TREBALI ZNATI

Kako da uredite svoje postove, jednostavno skinete slike i pravite se da ste odsutni … ovi bi pametni trikovi mogli promijeniti način na koji koristite Facebook!

facebook

 1. Pojavite se offline određenim “prijateljima” na Facebooku
  Ako ste se ikada iznenada isključili iz Facebooka, zato što niste željeli razgovarati i pojaviti se online određenim ‘prijateljima’, onda je ovo trik za vas. Izbjegavajte ih klikanjem na ikonu Opcije, koja se nalazi na dnu opcije za chat, kliknite Napredne postavke, a zatim odaberite prvu opciju i unesite imena ljudi, za koje želite vas na Facebooku vide kao offline/isključen.
 2. Presnimite album vašeg Facebook prijatelja na računar
  Jeste li ikad bili na velikom vjenčanju ili večeri, ali je vaš prijatelj ipak bio taj, koji je snimio najbolje fotografije? Ne brinite, jer možete preuzeti cijeli Facebook album (i komentare) na vaš računar, radije nego jedan po jedan, koristeći bespltanu aplikaciju Photo Grabber app.

  3. Zakažite svoje postove tokom dana.
  Ovo je posebno korisno za blogere, koji žele da zadrže popularnost svoje Facebook stranice,ali nemaju vremena da budu na njoj 24/7. Napišite post, zatim ga zakažite klikom na strelicu povezanu sa plavim „Publish“ dugmetom ispod posta i dodajte vrijeme / dan, kada ga želite objaviti. Ovo možete učiniti više puta.

  4. Uredite svoje postove
  Za uređivanje posta, koji ste podijelili sa vaše stranice, jednostavno kružite iznad posta, koji želite izmijeniti, kliknite u gornjem desnom uglu i odaberite Edit. Zatim možete promijeniti post, dodajući imena ili mijenjajući pravopisne greške!

  5. Umetnite simbole i emocije u vaš feed
  Ako želite začiniti svoj komentar, držite dugme Alt i pritisnite neke brojke za neke zabavne emocije. Alt + 3 pokazuje ♥, Alt + 14 pokazuje ♫, Alt + 1 pokazuje ☺. Jednostavno, ali efikasno.

http://www.goodhousekeeping.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s