Pet upotreba ljepljive trake koje će vam olakšati život

Srebrena, široka i vrlo čvrsta ljepljiva traka kakva se najčešće koristi kod lijepljenja ambalaže ima nevjerovatno široku paletu korištenja. Ako još niste, nabavite i vi svoju rolnu i osim za lijepljenje predmeta i kutija, upotrijebite je na još pet nevjerovatnih načina.

traka

Protiv nastajanja bolnih žuljeva

Kupili ste novu obuću i nakon kratkog nošenja osjećate da će vam vrlo brzo nažuljati kožu? Ne morate trpjeti bol i čekati da se iritirano mjesto pretvori u žulj, već posegnite za ljepljivom trakom. Komadić trake zalijepite na nažuljano mjesto, ali bez nabora. Ako se koža oštetila i pretvorila u žulj, na sredinu ljepljive trake stavite komadić vate ili papira te zalijepite preko žulja. Bol će nestati, a obuću ćete moći da nosite bez problema.

Protiv insekata

Dosadni komarci, muhe, moljci i noćni letači koji kruže po našem domu postaće prošlost uz pomoć ovog trika. Odrežite komad trake i zarolajte ga po dužini, tako da spoljna strana ostane ljepljiva, pa zalijepite na donju stranu police ili na zid. Samoljepljiva traka će se pretvoriti u vrlo učinkovitu zamku za insekte. Za kuhinjske moljce komadić trake presavijte u valjak (kao kada lijepite postere na zid) pa ga zalijepite na unutrašnju stranu vrata ormarića.

Protiv klizavih cipela i papuča

Kupili ste nove cipele (posebno štikle) koje se jako kližu ili možda imate nove papuče u kojima se kližete po kućnom podu? Problem će biti riješen u dva poteza. Otkinite komad ljepljive trake i jednostavno ga zalijepite na gazište cipele ili po dužini papuče. Struktura i materijal od kojeg je ljepljiva traka napravljena spriječiće klizanje i vaš hod pretvoriti u gracioznu šetnju. Kod kućnih papuča ovaj trik je posebno koristan za djecu.

Za čišćenje dlačica

Dlačice na odjeći ili namještaju više nisu vaš problem, barem dok pored sebe imate ljepljivu traku. Odrežite komad trake i ljepljivom površinom tapkajte po materijalu. I najsitnije dlake ostaće zalijepljene na traci, a vaša odjeća i namještaj uredni i čisti.

Izvor: http://www.oslobodjenje.ba

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s