Farmerice koje nikad ne morate prati

Ljudi ponekad imaju interese izvan svog posla, na koje nikad ne biste ni pomislili. Financijski analitičar Mannan Malik, je jedan od tih ljudi. Po danu je analitičar, a po noći usavršava farmerke, koje nikad neće smrdjeti i nikad ih neće trebati prati.

Do te ideje je došao, jer je htio savršene farmerke. Kako bi to postigao, uzeo je standardni par farmerki i nosio ih, a da ih nije prao. Naravno, da su se usmrdile i uprljale pa su morale na pranje, ali su izgubile i teksturu.

No, umjesto da je ostao frustriran ili hodao u smrdljivim farmerkama, Malik je odlučio dizajnirati nove farmerke, koje nikad ne bi morao prati. Ključ rješenja je bio u korištenju srebrnog konca utkanog u džins u kombinaciji s premazom koji ih čini superhidrofobnim. Srebro ubija bakterije, a premaz zaustavlja tekućine. Mrlje koje bi inače ostale u tkanini i stvorile smrad, ne mogu proći premaz. Možete ih i dalje oprati svakih nekoliko mjeseci, ali ne bi trebalo biti potrebe za tim.

traperice

Malik je svoj izum nazvao Odorless Jeans (farmerke bez mirisa) i očekuje se, da će biti spremne za prodaju kasnije ove godine. Farmerke možemo očekivati na Kickstareru, prije nego postanu dostupne u drugim trgovinama. Takve farmerke je puno teže proizvesti, ali je uspio pronaći nekog u Pakistanu, ko je voljan proizvoditi ih.

Kupnjom ovakvih farmerke ćete zadržati teksturu hlača, te ih ne morate prati pa će imati i pozitivan uticaj na vaš bankovni račun i okoliš.

Izvor: www.geek.hr

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s