Hourglass Literary Magazine raspisao natječaj

Raspisan konkurs (natječaj) književnog časopisa Hourglass Literary Magazine za pisce koji pišu na engleskom jeziku, odnosno, za  autore iz regiona koji pišu na bosanskom, crnogorskom, hrvatskom i srpskom jeziku.

Književni časopis Hourglass Literary Magazine raspisuje natječaj/konkurs za autore koji pišu na b/h/s/c jezicima, kao i pisce koji pišu na engleskom jeziku, odnosno autore iz dijaspore koji pišu na (b/h/s/c) i engleskom jeziku. Datum početka konkursa je 20. listopad/oktobra 2015. godine.

Natječaj/konkurs  se raspisuje za izbor najboljih radova u tri kategorije: kratka priča, esej i pjesma. Za pobjednike natječaja/konkursa, pored simboličnih (klepsidra i diploma), obezbjeđene su novčane nagrade: 1000 dolara za pobjednika u svakoj kategoriji.

Tematskih i žanrovskih ograničenja nema. Autori iz regiona mogu da prijave jednu priču i/ili jedan esej i/ili tri pjesme. O pobjednicima natječaja/konkursa odlučivaće žiri u sastavu Sibelan Forester, Jelena Lengold i Džon K. Koks. Članovi žirija će, takođe, u zavisnosti od kvaliteta prispjelih radova, odlučivati i o dodjeli posebnih nagrada za tri autora u iznosu od 500 dolara. Radovi finalista (za koje redakcija odluči da svojim kvalitetom zaslužuju da budu tiskani/štampani) biće honorarisani.

Preliminarni rok se završava 1. siječnja/januara 2016. godine, a više informacija o načinu prijave i kriterijumima konkursa (natječaja) možete pročitati na internet adresi: http://www.hourglassonline.org/bs/konkurs.

 Kontakt osoba za medije:

Voki Erceg

Mob: + 387 (0) 66 027 752

El. Pošta: vokierceg@hourglassonline.org

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s