Djevojka u vlaku, autor Paula Hawkins

Književni fenomen u 2015. Napeti triler koji ruši sve prodajne rekorde!

SAVRŠEN ŽIVOT ne postoji,

a SAVRŠEN ZLOČIN?
Doznajte u ovom SAVRŠENOM KRIMIĆU.

VI NE ZNATE TKO JE ONA, ALI ONA ZNA SVE O VAMA.
Rachel svako jutro putuje vlakom na posao. Zna da će svaki dan vlak stati uvijek na istom semaforu, s pogledom na niz vrtova iza kuća. Jedna ce joj kuća posebno zapeti za oko. Umislit će si da poznaje njezine stanare i nazvat će ih Jess i Jason. Njihov život – kako ga ona vidi – savršen je, za razliku od njezina koji se nakon razvoda počeo raspadati. A onda će se dogoditi nešto šokantno. Samo na minutu, prije nego što vlak krene dalje Rachel će shvatiti da život idilične obitelji nije tako savršen. Sve će se promijeniti, savršena će obitelj završiti na naslovnicama novina, a Rachel u njihovoj kući i postati dio života koji je dotad samo gledala iz vlaka.

Ovaj vrhunski triler prodajnim je brojkama u svijetu zasjenio čak i Da Vincijev kod i roman Nestala, te je u 3 mjeseca od izlaska prodan u gotovo 2 milijuna primjeraka.

Autorica izvrsno koristi književni trend zanimanja za mračne drame koje se odvijaju u četiri zida, a taj trend popularan je na obje strane Atlantika. Na velikom i zahtjevnom američkom tržištu stvarno su impresivne prodajne brojke, a tom u prilog govori i to što je na prvom mjestu New York Timesove ljestvice bestselera već 11 tjedana zaredom, te je jedna od najbrže prodavanih knjiga u tvrdom uvezu svih vremena.

Knjiga dotiče i univerzalne teme kao što su voajerizam, radoznalost, zanimanje za život drugih, zavisti, želje i maštanja te emocije koje divljaju u razmišljanju o privatnim stvarima drugih.

Stephen King, kralj trilera i horora, izrazio oduševljenje knjigom ovim riječima: „Stvarno nevjerojatno neizvjestan roman. Držao me budnim većim dijelom noći. Pripovjedačica ovisna o alkoholu jednostavno je savršena.

Djevojka u vlaku… savršeno je napisan i pripovjedacki genijalno zamišljen roman.” – THE WASHINGTON POST

Djevojkauvlaku
PAULA HAWKINS petnaest je godina radila kao novinarka prije nego se okušala u pisanju fikcije. Rođena i odrasla u Zimbabveu, Paula se 1989. godine preselila u London i otad živi ondje. Djevojka u vlaku njezin je prvi krimić.

Paula Hawkins – Djevojka u vlaku
Izdavač: Mozaik knjiga
Godina izdanja: 2015.
Broj stranica: 330
Uvez: meki
Cijena: 99 kuna

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s