Kinoklub Zagreb organizira besplatnu radionicu pisanja za film

Kinoklub Zagreb treću godinu za redom organizira besplatnu radionicu pisanja za film. Cilj dvomjesečne radionice je kroz niz vježbi pisanja, razviti prijavljeni sinopsis u kvalitetan scenarij. Za prijavu valja poslati sinopsis za kratki igrani film te kratki esej u kojem se obrazlaže tema, motivi i ciljevi filma. Svaki od traženih zadataka mora imati između 2000 i 3000 znakova uključujući razmake (tolerira se plus/minus 300 znakova) te će se na osnovu poslanih radova vršiti selekcija odnosno odabrati 6 do 7 polaznika radionice.

Kroz rad na specifičnim spisateljskim zadacima polaznici će razvijati tematiku i tehniku koja im odgovara te tako razraditi postavke iz kojih mogu razviti kvalitetan scenarij. Svaka od deset dvosatnih tjednih sesija biti će u potpunosti posvećena radu na tekstovima polaznika koji će se usavršavati u skladu sa sugestijama mentorice i kolega. Za vrijeme trajanja radionice polaznici će biti dužni razvijati sinopsis s kojim su primljeni te pisati radove u skladu sa specifičnim zadacima koji će biti određeni prema individualnim afinitetima.
Voditeljica radionice je Višnja Vukašinović.

Radionica će se odvijati jednom tjedno kroz ukupno deset dvosatnih sesija u travnju i svibnju 2016. u večernjim satima, u prostorijama Kinokluba Zagreb (Trg žrtava fašizma 14). Radionica je besplatna.

Prijave za radionicu otvorene su do ponedjeljka 21. ožujka 2016. i šalju se na visnja.pentic@gmail.com

Izvor: kkz.hr

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s