Poziv pjesniku

Časopis “Poezija” projekat je mladih magistara i studenata književnosti, koji se realizira uz suradnju sa Udruženjem „Anpu“. Osnovni cilj časopisa je promoviranje poezije mladih ljudi koji pišu na bosanskom, hrvatskom, srpskom ili crnogorskom jeziku.

Pored toga, časopis inkorporira i druge vrste umjetnosti: strip, dizajn, fotografiju, muziku i dr., te na taj način otvara prostor mladim ljudima, s ciljem prezentiranja njihovog rada na lokalnoj, ali i regionalnoj, pa i svjetskoj kulturnoumjetničkoj sceni.

Nizom promocija umjetnost želimo dovesti na mjesta na kojima se ona, nažalost, rijetko pojavljuje, te se na taj način želimo izboriti da našu riječ, sliku, zvuk vide i čuju i oni koji se ne kreću unutar akademskih i kulturnoumjetničkih krugova.

Izborom malog broja pjesama, kao i skromnim formatom časopisa želimo skrenuti pažnju naših sugrađana na umjetnost; želimo omogućiti da se i u toku pauze za kafu može pročitati nekoliko pjesama ili da se, pak, mogu pogledati fotografije objavljene u časopisu, čime se nadamo da ćemo na taj način zainteresirati naše sugrađane za umjetnost u cijelosti.

Ukoliko imate pjesmu u koju vjerujete ili želite doprinijeti našoj kulturnoumjetničkoj sceni nekom drugom vrstom umjetnosti, ukoliko ste raspoloženi za suradnju, prijedloge i sugestije, pišite nam na: casopispoezija@gmail.com.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s