Maska koja otklanja godine s vašeg lica: stavite je jednom sedmično i bore će nestati zauvijek!

Skoro svaka osoba u nekim zrelijim godinama ima bore oko očiju i na čelu i stalno je u potrazi za načinima kako ih otkloniti. Dosta krema jesu učinkovite ali zahtijevau stalnu upotrebu. Pročitajte u ovom članku recept kojim bore na vašem licu možete otkloniti zauvijek.

asecretmask

Ono što trebate uraditi jeste da napravite domaću masku za lice sa svega 2 sastojka-medom i mlijekom. Med je učinkovit jer je jedan od naprirodnijih lijekova za lijepu kožu lica i tijela i veoma je efektivan u otklanjanju bora. Isperite vaše lice sa toplom vodom i stavite med na lice. Ostavite tako 20 do 30 minuta. Potom, isperite lice ponovo sa toplom vodom. Dodajte malo mlijeka u prahu u med da povećate učinkovitost.

Maska sa mlijekom i medom – Recept:

Sastojci:

  • 4 kašike mlijeka u prahu
  • 2 kašike meda
  • Topla voda
  • Manji peškir.

Priprema:

Pomiješajte toplu vodu sa medom i mlijekom u prahu. Miješajte sve dok smjesa ne postane glatka. Stavite masku na lice ali pazite oko područja usta i očiju. Umočite peškir u toplu vodu, iscijedite ga i stavite na lice preko maske. Držite tako 10tak minuta. Potom nježno uklonite masku i isperite lice toplom vodom.

Ovu masku koristite jednom sedmično i primijetićete pozitivne rezultate odmah nakon prve upotrebe. Ova smjesa hidratizira vašu kožu, čineći je zdravijom i nježnijom. Bore nestaje redovitom upotrebom maske.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s