Recenzija: Argan Oil krema za ruke i nokte

Dosada smo već svi čuli i gledali i/ili slušali u medijima za arganovo ulje. Naveliko je hvaljeno i kako kozmetički stručnjaci stalno govore, jedno od najkvalitenijih ulja za primjenu u kozmetici i kozmetičkim pripravcima. Stoga sam i sama odlučila isprobati ovu kremu i s vama podijeliti utiske

2016-06-21 18.38.16

Argan Oil krema je u pakovanju od 100 ml, što znači da vam može trajati duži vremenski period. Prednost krema za ruke i nokte ja ta što se u nedostatku kreme za lice kao i kreme za područje oko očiju, mogu upotrijebiti i ove za ruke i nokte. Radi se o kompaktnoj gustoj kremi, koju je dovoljno istisnuti u malim količinama prilikom upotrebe.

Ono što je najvažnije je činjenica da je ova krema pogodna za sve tipove kože, od suhe do masne ili mješovite, kao i za sve starosne skupine. Ujedno otklanja bore i čini kožu zategnutom.

Kremu koristim već nekoliko dana i učinci su zaista fantastični. Krema ne iritira kožu, niti je dodatno masti, niti začepljuje bore. Ima blagi i ugodan miris i vrlo brzo se upija. Još jednom napominjem, zbog gustoće i kompaktnosti kreme, dovoljne su zaista male količine kreme, za odličan efekat. Krema je maziva i već nakon prve primjene, i sami ćete se uvjeriti u njenu učinkovitost. Brzo se upija i dosta ravnomjerno, i na koži ne ostavlja nikakvu „težinu“, niti masne naslage.

Kako joj samo ime kaže Argan Oil krema znači da je glavni sastojak arganovo ulje, koje inače pripada plemenitim i bogatim svjetskim uljima. Arganovo ulje ima nevjerovatnu sposobnost da štiti, regenerira i pomlađuje kožu zbog svog sastava, tj. visokog udjela esencijalnih masnih kiselina. Ove kiseline sprječavaju isušivanje kože i dugotrajno održavaju njenu elastičnost. Nakon nanošenja, dubinski prodire u kožu i ujedno unosi hranjive i korisne sastojke. Krema ujedno usporava proces starenja kože, potiče metabolizam kolagena i povećava njegovu topivost u dermisu. Ima i antibakterijska i zacjeljujuća svojstva, pa pomaže i kod pojave akni, bubuljica, ekcema, ranica na koži, kao i kod sunčevih pjega. Možete je koristiti tokom cijele godine odnosno za sva godišnja doba, a naročito ljeti.

Pozitivni učinci kreme sa arganovim uljem vidljivi su golim okom. Redovnom upotrebom imaćete mladoliku, elastičnu i gipku kožu tokom cijelog dana. Kako je krema pogodna i za ruke i za nokte i za lice, a kako su nam ruke najizloženije bilo šta da radimo, njene pozitivne učinke ćete vidjeti i sami nakon samo par nanošenja.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s