Macaron kolači iz pekare Mrvica dostupni u Duty Free Shopu na Aerodromu Sarajevo

Od nedavno se u Duty Free Shopu na Međunarodnom aerodromu u Sarajevu, u specijalno dizajniranim i brendiranim kutijama mogu kupiti kolači „macaron“,najpoznatiji francuski slatkiš pravljen po originalnoj recepturi, uz asistiranje najčuvenijih francuskih slastičara, pravljen u Mrvici – najposjećenijoj sarajevskoj caffe pekari.

Mrvica 2

Kolači Macaron se mogu kupiti u pakovanju od 6 ili 12 komada, dostupni su u raznim bojama i okusima. Prave se od bademovog brašna, bjelanca, cimeta, bijele čokolade, slatkoga vrhnja, đumbira ili mente, i mogu biti idealan poklon, namijenjen vama dragim ljudima, poslovnim partnerima.

Caffe pekara Mrvica otvorena je prije nešto više od godinu dana. U svojoj ponudi nudi razne kvalitetne kolače, peciva, i vremenom je postala omiljeno okupljalište, i domaćim i stranim gostima grada Sarajeva.

Francuski kolači se proizvode po originalnoj recepturi. Tako možete kupiti kolače za dijabetičare, peciva bez aditiva, kruh od pur pur pšenice sa mrkvom, domaći sladoled, američke pite – čokoladne i voćne, uz domaće sutlije i mrvicu tatli – sjajnu kombinaciju tradicionalnih bosanskih kolača – tufahije, hurmašice i baklave. Pekara mrvica nudi i razne vrste pića, a jedno od najtraženijih je gurmanska kafa (uz koju ide 5 različitih mini kolača.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s