Vina Laguna iz srca Istre

Vina Laguna Malvazija je vino njegovano s ljubavlju, čije voćne i cvjetne arome pretvaraju svaki gutljaj u nezaboravni doživljaj u druženju sa prijateljima. Uzgajaju se mnoge vrste ove sorte, no ovdje, na najsjevernijem jadranskom poluotoku, Malvazija je na svom vrhuncu: čista, bistra, svježa i mirisna.

Vinalaguna

Ovo je vino koje uistinu definira lakoću postojanja u Istri. Ovdje gdje se skladno prožimaju alpska i mediteranska klima je dom sorte grožđa Malvasia Istriana, premda se nalazi i duž talijanske granice.

Uzgajaju se mnoge vrste (ili klonovi) ove sorte, posebice ne mediteranu, no ovdje, na najsjevernijem jadranskom poluotoku, Malvazija je na svom vrhuncu: čista, bistra, svježa i mirisna.Godine 2011, ljeto je bilo toplo i zrele bobice su se ručno brale rano, a zatim odmah hladile, kako bi se sačuvala prava voćna i cvjetna aroma Malvazije na vrhuncu, sa završetkom na med akacije u cvatu. Suho, ali ipak zaokruženo i dugotrajno, savršeno se servira na 10-120 celzija, uz svježe plodove mora i ništa više osim kapi limunovog soka i malo finog istarskog maslinovog ulja.

Lakoća, kako kažemo u Istri.

Izvor:www.vinalaguna.hr

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s