Uradite ovo bar jednom sedmično i vaše lice bit će 10 godina mlađe!

Bore na licu čine da svakim danom izgledamo sve starije. Proces starenja utiče na sve organe našeg organizma, pa tako i na kožu. Pojavljuju se bore i tamne mrlje po licu. Isprobajte ovaj stari japanski recept jednom sedmično i nakon par upotreba primietit ćete da vam je lice mlađe i da su bore nestale.

do this 3 times per week

Žene u Japanu vijekovima koriste ovaj recept i rižu kao osnovnu namirnicu u kuhinji ali i za ljepotu i zdravlje. Riža čisti kožu, eliminira tamne mrlje, izglađuje bore. Također, ima antiksodanske moći i stimulira proizvodnju kolagena u ćelijama kože. Riža treba da bude što češće na vašem jelovniku zbog gama oryznola i vitamina E, odgovornih za smanjenje holesterola i očuvanje vašega zdravlja.

Sastojci:

  • 3 kašike riže
  • 1 kašika mlijeka
  • 1 kašika meda
  • 1 šolja vode

Priprema:

Skuhajte rižu u šolji vode na srednjoj temperaturi. Isključite i ostavite tako još 2-3 minute, povremeno miješajući. Dodajte mlijeko i med. Dobro izmiješajte. Pustite neka se smjesa skroz ohladi. Stavite pripremljenu masku na licu i držite je par minuta. Isperite lice mlakom vodom. Po potrebi, primijenite masku 2 do 3 puta sedmično. Već nakon prve primjene, primijetićete vidljive rezultate.

Izvor: healthylifehappiness

Leave a comment