Pritisnite kažiprst 60 sekundi: cijeli svijet je zadivljen efektom koji ovaj trik ima na organe!

Kada ljudi imaju jake glavobolje ili neku drugu vrstu bola, odmah posežu za tabletama protiv bolova. Nažalost, sredstva protiv bolova obično izazivaju neželjene efekte, što je dovoljan razlog da ih prestanemo koristiti i pokušamo otkloniti bol na prirodan način. U ovom članku, predstavljamo jednostavan i efikasan način da se otkloni bol bez uzimanja štetnih tableta protiv bolova.

everyfinger

Pravi način da se elminiše glavobolja je refleksologija. To je relativno novija filozofija, barem u zapadnom svijetu, koja ukazuje na to da postoji veza između svakog dijela tijela i ruku. Prvo trebate znati nešto o relaciji između prstiju i drugih organa, kako bi se riješili bolova.

Kažiprst- Ovaj dio vašeg tijela je povezan sa drugim dijelovima tijela, kao što su debelo crijevo i želudac, što znači da biste trebali pritisnuti kažiprst, trljati ga (masirati) jedan minut kad god imate bol u trbuhu ili zatvor. Osjećat ćete znatno olakšanje i poboljšanje vašeg stanja.

Palac – je povezan sa srcem i plućima. Svaki put kad smatrate da imate ubrzani srčani ritam, trebate trljati palcem i „izvlačiti ga“. Kao rezultat toga, rad vašeg srca bit će usporeniji.

Srednji prst – je povezan sa tankim crijevom, srcem, krvotokom i respiratornim sistemom. Kad god se osjećate nenaspavani ili imate vrtoglavicu, trebalo bi da istežete i masirate srednji prst.

Prstenjak – Svaki put kada se osjećate depresivno ili loše raspoloženi, samo trljajte (izvlačite odnosno masirajte) prstenjak jer je on povezan sa vašim raspoloženjem. Nakon nekog vremena, primijetit ćete da vam je raspoloženje znatno poboljšano.

Mali prst – je povezan sa glavom, vratom, i bubrezima. Trebalo bi da masirate mali prst, kad god patite od glavobolja ili bolova u vratu.

Dlanovi – su povezani za nervni sistem, tako da stimulacija cirkulacije krvi u dlanovima može poboljšati psihološko zdravlje. Da bi se to desilo, morate pljeskati rukama.

Izvor: healthandhealthyliving.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s