22. Sa(n)jam knjige u Istri otvara Adonis, veliki sirijski pjesnik i kandidat za Nobela

Dvadeset i drugi Sa(n)jam knjige u Istri održat će se od 1. do 11. prosinca 2016. godine u Puli, u Domu hrvatskih branitelja. Kako organizatori navode u priopćenju, okolnosti stvaranja ovogodišnjeg programa bile su izvanredne: zbog pada budžeta od programa potvrđenoga u svibnju moralo se djelomično odustati, a u hodu, program se “prekrajao”, “rezao”, ali i nadopunjavao. Ovogodišnji program bavit će se dvjema velikim temama: Transatlantik, središnja tema i Ljubljana bere, regionalni program. No ovaj sajam bit će i sajam poezije i sajam spisateljica, jutarnjih doručaka i okruglih stolova, večernjih koncerata, izložbi i performansa.

adonis

Program je osmislio i oblikovao programski odbor: Tanja Tarbuk, Renata Zamida, Marta Andrić, Mauro Ferlin, Dinko Telećan, Ana Bogišić, Vladislav Bajac, Dario Marušić i Magdalena Vodopija.

Prvi put u Hrvatskoj, ali i u široj regiji, gostovat će česti kandidat za Nobelovu nagradu i jedan od najvećih pjesnika današnjice, Adonis. Sirijski pjesnik, kako arapske tako i francuske kulture, sudjelovat će svečanom otvorenju Sajma, na Doručku s autorom, a u programu Istočno pitanje predstavit će svoju knjigu “Zrcalo sna” (u prepjevu s arapskog Tatjane Paić Vukić). U novom programu Sajma Istočno pitanje, osim Adonisa predstavit će se i kurdska aktivistica i pjesnikinja Bejan Matur i palestinski pjesnik Najwan Darwish.

Cjelokupni program možete naći na www.sanjamknjige.hr/hr/2016/program-2016/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s