Koliko se može zaraditi od kataloške prodaje kozmetike?

U nedostatku posla, mnoge žene ali i muškarci okreću se alternativnim načinima nalaženja posla. Jedan od njih je i kataloška prodaja kozmetike, gdje zarada nije velika ali je dovoljna da se pokriju barem mjesečne režije. Sigurno ste dosada u štampi nailazili na oglase tipa „Potrebni saradnici za katalošku prodaju kozmetike. Učlanjenje besplatno, rad od kuće, pokloni, putovanja i mogućnost napredovanja. Starosna dob i spol nebitni…(i sl.).“Da se sve više žena okreće ovim načinima zarade dokaz su i društvene mreže, koje su preplavljene profilima koji nose naziv kozmetičke kuće za koju te osobe rade.

 

Ukoliko ste u stalnoj potrazi za poslom, imate dovoljno slobodnog vremena, svakako probajte i ovaj posao, jer vas može naučiti nečem novom, ne možete ništa izgubiti osim svoga vremena.

 

Kod nas u Bosni i Hercegovini se ovim načinom rada može zaraditi od 80 do 300 KM, u zavisnosti od narudžbi klijenata. Ove kozmetičke kuće (kod nas su najpopularnije Oriflame, Avon, Farmasi) nude fleksibilno radno vrijeme, neograničenu zaradu, mogućnost edukacije i pružaju svima jednake mogućnosti za napredovanje. Ne postoje restrikcije ni po kojem osnovu. Društvene mreže uveliko olakšavaju ovakav vid poslovanja, a i pristup potencijalnim kupcima i saradnicima je uveliko olakšan. Nakon godinu dana rada, postoji mogućnost napredovanja na više nivoe, kao što su menadžer ili direktor, gdje su i zarade daleko veće (kod nas u BiH se kreću od 1000 KM i naviše).

Ono što je veoma važno naglasiti je da ukoliko se dvoumite da li početi s ovom vrstom poslovanja, ili ne odgovor je da treba početi jer su ulaganja mala, ima niz pogodnosti ovih kompanija, cijene proizvoda su pristupačne, a kao i za sve ostale poslove, tako i za ovaj najvažnija je upornost. Ne očekujte brzu zaradu „preko noći“ ali upornim radom, ali zaista upornim radom niti rezultati neće izostati.

Više detalja o tome kako možete kataloški prodavati kozmetiku možete pronaći na slijedećim portalima: www.avon.ba, www.oriflame.ba, www.faramsi.ba. Osoblje koje radi za ove kozmetiče kompanije je izuzetno profesionalno, edukovano, ažurno (na svaki vaš email upit, odgovor dobijate brzo).

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s