5 predmeta u vašem domu koji utiču na pozitivnu energiju

books

Ukoliko primjećujete nedostatak harmonije u svom domu, nervozu i negativnu energiju pročitajte slijedećih 5 savjeta, kako negativnu pretvoriti u pozitivnu energiju:

  1. Držite prljavu garderobu u uglovima prostorija-ovo je jedna od prvih stvari po Feng Shui principu koja nagomilava negativnu energiju. Nabavite kante za odlaganje prljavog veša i držite ih zatvorene. Promjene na bolje ćete primijetiti već prvih dana.
  2. Poredane cipele ispred vrata-bez obzira da li su u hodniku ili u nekoj drugoj prostoriji, cipele odlažite u ormariće za cipele ili garderobere po ulasku u svoj dom.
  3. Gomile starih knjiga, časopisa, papira, novina, starih računa– ukoliko skupljate časopise, knjige ili bilo šta u printanom formatu, pronađite prostor za to i sve držite na jednom mjestu. Ostatak koji odlažemo po podu, ispod stolova, po ćoškovima radije odnesite u kante predviđene za to, knjige poklonite i nastojte da se držite pravila: čim nešto pročitate odložite na za to predviđeno mjesto.
  4. Oštećeni tanjiri, vaze, čaše, posuđe-polomljeno posuđe gomila lošu energiju ko god da ga koristi. Radije kupite najjeftiniji komplet posuđa, nego da koristite skupi i oštećeni. Posuđe se veže za karijeru i finansije, pa svo polomljeno posuđe izbacite iz svog doma.
  5. Mjesto za sjedenje ili spavanje ispod drvene grede-omiljeni dizajnerski komadi naročito u moderno opremljenim domovima su drvene grede ili pregrade. Ukoliko postavite krevet ili sofu za sjedenje ispod greda, negativna energija je više usmjerena ka vama, navode Feng Shui stručnjaci.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s