Feng Shui principi i bolovi u tijelu

Formulacija Feng Shui principa je takva, da osigurava dobar protok energije ne samo u radnom i životnom prostoru, nego i u vašem tijelu. Ako patite od nekih hroničnih bolesti, velike su šanse da je energija na tim mjestima u vašem domu negativna. Feng Shui kaže, da određeni dio tijela odgovara određenom dijelu vašeg doma ili radnog prostora. Pročitatjte u nastavku teksta spisak simptoma i odgovarajućih tačaka, koje mogu biti kritične i koje treba preurediti.bloodpressure2

Glava-glavobolje, povrede glave, mentalni problemi, perut i sl. povezani su sa prostorom u prednjoj desnoj strani vašeg doma (kancelarije ili radnog prostora). Provjerite ovo područje i riješite se nereda.

Usta i disajni organi-problemi sa zubima, astmom, disajni problemi sl. vezani su za centralni dio desne strane vašeg doma. Ove probleme mogu izazvati i iritirati i prejako grijanje ili previše svjetla u ovom području.

Stomak i organi za varenje-problemi u sistemu za varenje ili sa stomakom ogledaju se u udaljenom desnom uglu vašeg doma. Tu ne držite namještaj oštrih ivica, električnu opremu i sl. Ovo područje redovito čistite ako imate problema sa emotvinom bliskošću u vezama.

Oči– područje u vezi sa očima smješteno je u najudaljenijem centralnom dijelu zida suprotnog od ulaznih vrata.Prljava ogledala, stakla, i sl. reflektuju se u problemima sa očima. Ako bolujete od glaukoma, konjuktivitisa, imate loš vid redovito provjeravajte i čistite ovo područje.

Kičma i kosti-krajnji lijevi ugao u domu povezan je sa problemima sa kičmom i kostima. Ako patite od bolova u leđima, kostobolje, osteoporoze i sl. provjerite ovo područje i počistite nered. Ovo područje daje energiju i snagu za borbu sa nasilnicima i zlostavljačima.

Stopala-stopala se vežu sa centralnim područjem lijeve strane vašeg doma, što je povezano sa tim da stojite stabilno i uspravno. Isušene biljke, prejako grijanje ili nered narušavaju pozitivnu energiju.

Ruke-gledajući od ulaznih vrata, najbliži lijevi ugao doma je povezan sa problemima sa rukama. Elektronska oprema, nered i nečistoće uzrokuju negativnu energiju na ovom području.

Uši- Feng Shui kaže da su zdravstveni problemi sa ušima povezani sa zidom na kojem se nalaze glavna ulazna vrata. Očistite taj zid, držite ga urednim i riješite se svih nepotrebnih sitnica (višak vješalica, ormarića, polica i dr.).

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s