5 savjeta da vaš novčanik privlači obilje

Muškarci najčešće ne nose novčanik, pa se vjeruje da baš zbog toga redovno imaju finansijske probleme (milionerima koji ih ne nose – suđeni su neplanirani izdaci). Savjetuje se da kupite novčanik, iako ga ne morate nositi uvijek sa sobom, koristite ga kod kuće. U njemu čuvajte samo dio novca koji imate.2000-04-04 20.09.36

  1. Da biste uvijek imali obilje u novčaniku, redovno ga dopunjavajte i uzimajte novac iz njega.

Čuvajte ga u spavaćoj sobi ili u radnom stolu. Najvažnije je da ga imate i da ga često otvarate. Kako mi gledamo na novac, tako i novac „gleda i misli“ o nama. Ako sami sebe ne vrijednujemo dovoljno, nećemo biti u stanju naplatiti svoj rad. Najvažnije pravilo je da sami sebi kupite novčanik. I kada ga kupite, složite papirne novčanice jer nered u novčaniku i blokiranost prisutan i u energiji vaših finansija i u vašem domu. Nered u novčaniku prikazuje vaše nepoštovanje prema novcu.

  1. I boja novčanika je važna

Za žene: zlatni, ali i crveni sa zlatnim dodacima (crveno – vatra, zlatno – metal; Vatra topi metal i pretvara ga u tečno zlato).

Za muškarce: smeđi sa zlatnim detaljem (smeđe – zemlja – stabilnost, zlatno – metal; Zemlja stvara metal = stalni prihodi).

  1. Izbacite sve nepotrebno iz novčanika

Ako vam je novčanik pun vizit kartica, plaćenih i neplaćenih računa, energija u njemu je negativna. Stoga, izbacite sve papiriće, račune i vizitke iz novčanika. U njemu držite samo ono čemu je i namijenjen: kovani i paprini novac.

  1. Volite svoj novčanik

Treba da se ponosite svojim novčanikom, jer, ako vam se ne dopada, nećete moći da ga “napunite”. Kada kupujete novčanik, izaberite tako da baš taj želite.

  1. Koliko novaca treba držati u novčaniku

Novčanik ne smije biti prazan, a da biste prizvali pozitivnu energiju i obilje u njega,  metafizička tajna kaže da trebate imati malo više novca u novčaniku od uobičajenog.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s