Isprobajte tehniku iz 1944. autora Jose Silve: „Čaša vode“

Ponekad životne probleme ne možemo odmah riješiti, jer smo u nedoumici ili sumnjamo u ishod istih. Ponekad ne znamo kako postupiti u određenom momentu.

voda

Ukoliko zaista želite riješiti neki od problema, pokušajte sa tehnikom energizirane vode, autora Jose Silve. Sam autor, Jose Silva proslavio se širom svijeta zahvaljujući ovoj tehnici, a njen osnovni sastojak je „ljudska intuicija“.  Ovom tehnikom aktivirate svoje „treće oko“ i svoju podsvijest, što rezultira lakim rješavanjem svih problema, nedoumica i ispunjenjem želja.

Kako koristiti tehniku „Čaše vode“:

 1. Prije odlaska na spavanje ulijte vodu u čašu.
 2. U sebi ili naglas izgovorite svoju želju, problem, zahtjev. Formulišite ga što je preciznije moguće. Izbjegavjte neodređenost i pokušajte ne koristiti riječ „ne“. Primjer: Zašto ja ne mogu pronaći odgovarajući posao za sebe? Nije ispravno. Ispravno bi bilo: Na koji način da pronađem odgovarajući posao za sebe? (Ovo je idealan primjer precizno i konkretno postavljenog zahtjeva/upita?)
 3. Čašu s vodom uzmite u ruku, skoncentrišite se, zatvorite oči, očne jabučice podignite malo uvis i popijte pola čaše vode, ponavljajući u sebi:“ To je sve što mi je potrebno za rješavanje moga problema“.
 4. Preostalu polovinu čaše s vodom poklopite i idite na spavanje.
 5. Ujutro popijte ostatak vode, pri tom držeći oči prema gore i zatvorene. Obavezno je da ponovite svoje pitanje bez mijenjanja redoslijeda riječi (isto koje ste postavili prethodno veče), uz već pomenutu rečenicu: „To je sve što mi je potrebno za rješavanje moga problema“.
 6. Moguće je da će se već tokom noći javiti određeno rješenje vašeg problema/Zahtjeva/upita ili slijedećeg dana u obliku spontane misli. Također, je moguće da će se rješenje javiti narednih dana tokom određenih situacija (telefonski poziv, susret, članak u novinama, članak na internetu,…itd.), ali takvih da će vam biti jasno da je to rješenje vašeg problema.
 7. Ukoliko ste se ujutro probudili sa spoznajom da ste pronašli rješenje vašeg problema, popijte preostalu vodu iz čaše i obavezno se zahvalite svojoj podsvijesti ili „Univerzumu“ (što vam je tako brzo poslao rješenje).

 

Zašto je ova tehnika tako korisna, efikasna i popularna širom svijeta?

 

 1. Glavni razlog je činjenica da „voda ima fenomen pamćenja“, ima sposobnost da prima vaše zahtjeve i pamti iste, zatim kodira informaciju i kroz nju utiče na podsvijest osobe, jer se ljudsko tijelo sastoji od ¾ vode.
 2. Kada osoba pije vodu, oči drži zatvorene, moždana aktivnost se povećava, a vaš mozak pokušava „izračunati“ ono što ste vi zamislili. Ta aktivnost otvara put efikasnom programiranju.
 3. Voda nas podsjeća na neki USB stick na kojem spašavamo sve podatke, slike,…itd, i utiče na podsvijest i cijeli čovječji organizam.
 4. Autor Jose Silva je na brojnim primjerima uspješno dokazao svoju tvrdnju da voda ne samo što pronalazi rješenje problema, nego i ispunjava želje. Ovom metodom programiramo sopstveni mozak i prenosimo mu željenu energiju. Ova metoda posebno dobar učinak ima na ljudske odnose.
 5. Za svaki problem/zahtjev/želju potrebno je uraditi posebnu metodu.
Advertisements

2 comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s