6 životnih istina o novcu

2000-01-09 21.36.10

1.Da bi zarađeni novac volio vašu kuću, onoga dana kada dobijete platu (ili honorar) ne treba ništa trošiti. Cijeli iznos neka prenoći kod kuće. Neki čarobnjaci životnih mudrosti kažu da (ako ste u mogućnosti) čuvate krupnu (tj najkrupniju novčanicu koju imate) u kući godinu dana, koja će se (kako kažu čarobnjaci) napuniti vašom energijom i početi privlačiti novac u kuću.

  1. Novca neće biti ako zviždite u kući, mrvice hljeba sa stola čistite rukom. Ne treba posuđivati komšiji hljeb i sol, jer sigurnost (u novcu) tada može napustiti vašu kuću i otići u drugu. Da biste u kući imali novca, metlu postavite naopako (ručka prema dole). Povišicu plate tražite srijedom tokom dana.
  2. Ne posuđujte od drugih novac ponedjeljkom, drugima ne posuđujte utorkom i ne vraćajte dug petkom. Davati i uzimati posudbe obavezno ujutro, zato što bilo kakve operacije s novcem u večernjim satima vode u propast. Trudite se nikada ne tražiti posudbe, a često davati (ako možete) jer tada programirate novac da vam se vrati u kuću.
  3. Odjeću koju stavljate u ormar (van sezone) napunite sitnim novčanicama (papirnim ako možete). Novac ne voli probušene džepove i otpalu dugmad. Nikad ne držite novčanik prazan, neka u njemu bude makar jedna kovanica. Sav novac mora biti okrenut glavom prema gazdi (vama). U najmanjoj pregradi držite najsitniju novčanicu savijenu u trokut.
  4. Također, držite „sretnu novčanicu“ u novčaniku (prva zarađena, dobijena od drage osobe ili dobijena od uspješne osobe). Ovu novčanicu ne trošite-ona je hamajlija sigurnosti. Inače, novac neće dolaziti u kuću.
  5. Novac zarađen kockanjem ili igrama na sreću, novac zarađen na nepošten način ili pocijepan ne donosi sreću i zato ga ne treba držati u novčaniku. Brzo ga potrošite ili podijelite sirotinji.

Nakon što ste pročitali ove savjete, vjerovatno mislite da je novac lako izgubiti, ali ga je lako privući sebi. Da ne biste izgubili novac, pridržavajte se predloženih pravila.  Isto tako, da biste privukli novac, podijelite ove savjete svojim prijateljima i usrećite ih. Novac će krenuti ka vama.   

 

Advertisements

One comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s