International Book Fair Sarajevo 2019

Sarajevski sajam Centra Skenderija kao organizator i TKD „Šahinpašić“ kao partner pozivaju vas da budete sudionik jedinstvenog kulturnog događaja u Bosni i Hercegovini: 31. Međunarodni sajam Knjiga i 15. Bijenale knjige koje će se održati od 17. do 22. aprila 2019. godine.
sajam knjiga

Sarajevski sajam Knjiga je najuspješnija i najpoznatija sajamska manifestacija u BiH. Tokom proteklih godina potvrdila se kao istinski kulturni praznik. Idealno je to mjesto da izdavači prikažu svoj opus, da autori promovišu djela, da svoje kulturno i umjetničko naslijeđe predstave strani kulturni centri direktno posjetiocima, čitaocima, učenicima, studentima, poslovnim ljudima i široj javnosti.

Tokom sajma planirana je realizacija sljedećih programskih sadržaja koji doprinose razvoju kulture i umjetnosti te razmjeni i mobilnosti umjetnika i umjetničkih djela, i to:

• Promocije izdavačkih kuća, književnih djela i autora.

• U organizaciji izlagača Imtec d.o.o. održaće se STEM edukacija. To je relativno nova nastavno-metodička oblast koja podrazumijeva komparativan pristup vaspitno-obrazovnom procesu i nove mogućnosti njene primjene u obrazovanju djece. Akronim „STEM“ upravo i upućuje na ključne predmete svoga proučavanja. To su „Science, Technology, Engineering and Mathematics“, odnosno, nauka, tehnologija, inženjerstvo i matematika. Ono što ovaj oblik obrazovanja čini drugačijim upravo je to sto se izučavanju pristupa interdisciplinarno, kombinovanjem elementa i dostignuća svake od navedenih oblasti.

• Dodjela godišnjih nagrada Fondacije / Zaklade „Kemal Bakaršić“.

• Dodjela sajamskih nagrada za više kategorija iz oblasti knjižarstva i književnosti

Pobrojani sadržaji odvijaće se u centralnom prezentacijskom prostoru uređenom u ambijentalno – prepoznatljivom stilu tipične „bosanske kuće“. Organizacijom Sajma doprinosi se popularizaciji pisane riječi i približavanju knjige čitaocima.

Za sve detaljnije informacije stojimo Vam na raspolaganju.

Radno vrijeme sajma je od 10:00 do 19:00 sati.

» Prijavni materijal » Prijavni materijal (prodajni štand) » Application forms

Sarajevski Sajam
Tel: + 387 33 219-624
Fax: +387 33 445-156
E-mail: amira.b@skenderija.ba TKD Šahinpašić
Tel: +387 33 771-190
Fax: +387 33 771-188
E-mail: muris@btcsahinpasic.com
http://www.skenderija.ba

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s