Recenzija: Mlijeko za tijelo s lavandom

Već više od 2000  godina lavanda ukrašava mnoge vrtove svijeta

2016-06-26 15.49.31

Lavanda, grmolika mediteranska biljka vuče porijeklo s grčkih otoka, nosi sa sobom povijest dugu 2500 godina. U to vrijeme otkriveno je i imenovano tridesetak vrsta i dvjestotinjak podvrsta i sorti lavande. Lavandi su se davala razna svojstva uključujući i ljekovita, i čovjek ju je upotrebljavao u razne svrhe: od kulinarstva, do medicine, higijene tijela ili rublja. Jedni su lavandu smatrali cvijetom nevinosti i čednosti, dok su je drugi smatrali čaki i afrodizijakom. Legenda kaže da je upravo lavandina vodica pomogla kraljici Kleopatri da zavede rimskog imperatora Cezara. A neke je, poput francuskog kralja Charlesa IV, koji je uvijek sa sobom na putovanja nosio jastuke punjene lavandinim cvijetom, blago uspavljivala.
Stari su Rimljani upotrebljavali lavandino eterično ulje u kupkama jer je ono stimuliralo regeneraciju kože. U prvim pak su kršćanskim zajednicama vješali stručak lavande na ulazna vrata jer su vjerovali da ih štiti od uroka i zlih sila, te je drevno vjerovanje u narodima da lavanda, njezina sadnja i upotreba donose sreću.

Lavanda je biljka “čarobnih” svojstava, s tisućama blagotvornih učinaka na ljude i ljudsko zdravlje. U današnje vrijeme, vrijeme visokih tehnologija i nevjerojatnih medicinskih dostignuća nije teško zaboraviti, a niti posumnjati u djelotvornost pripravaka iz kuhinje Majke Prirode, no uz malo truda i kad pokušamo, lako ćemo zaključiti da ništa neće uspavati bebu poput malog jastučića punjenog lavandinim cvijetom pokraj uzglavlja, niti će išta otjerati moljce kao što ih tjera lavandina vrećica.

Mlijeko s lavandom je zaista „čarobni“ preparat za kožu jer ju smiruje, i potiče bolji san. Mlijeko možete koristiti tokom cijele godine, štiti kožu, revitalizira je i hidratizira, ostavljajući dugotrajan i blagi miris lavande. Mlijekom možete čistiti lice, skidati šminku, možete ga korsititi umjesto kreme za ruke i nokte, kao i za tijelo.

Praktično pakovanje od 150ml stane u torbicu svake veličine i dostupno vam je na svakom koraku i za sve primjene.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s