U susret proljeću: očistite lice rižinom vodom

Osim vitamina i minerala, riža sadrži piteru. To je supstanca odgovorna i odlična za revitalizaciju kože lica, koja joj daje prirodan sjaj. Mnogi skupocjeni proizvodi za njegu lica sadrže piteru. Sigurno ste čuli za proizvod SK-II (najskuplji proizvodi za ljepotu dostupni na tržištu), koji sadrži supstancu pitera.

riza

Napravite sami domaću rižinu vodu, kojom ćete brzo i efikasno očistiti lice i pripremiti ga za nadolazeće proljeće. Rižinom vodom možete isprati kosu, koja će nakon toga biti mekša i lakše ćete je češljati.

Recept broj 1. za domaću rižinu vodu:

Potrebni sastojci:

-organska riža,

-filtrirana voda, i

-manja tegla.

Operite polja šolje riže.Potom rižu prelijte sa filtriranom vodom. Ostavite tako nekoliko minuta, dok voda ne postane blijedo bijele boje. Vaš tonik je gotov i spreman za upotrebu. Sadržaj uspite u manju teglu, koju možete držati u frižideru. Rok trajanja je do 4 dana. Umjesto organske, možete upotrijebiti i običnu rižu.

Recept broj 2. Za domaću rižinu vodu:

Potrebni sastojci:

-pola šolje obične riže

-voda

Rižu skuhajte u vodi, ali stavite više vode nego kada obično kuhate rižu. Kada je riža skuhana, vodu procijedite i vaš tonik za kosu i lice je gotov. Lice očistite, pa komadić vate natopite rižinom vodom i nanesite na lice. Koža lica biće zategnuta, pore sužene i licu ćete vratiti zdravi izgled.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s